Actualitat Mediconsulting

Troba els articles més interessants i les darreres notícies dels sector fiscal, societari i laboral.

Diferències entre un pla de jubilació i un pla de pensions - Mediconsulting

Diferències entre un pla de jubilació i un pla de pensions

6 oct. 2021

Els plans de pensions i els plans de jubilació són productes amb una mateixa finalitat, l'estalvi per a la jubilació. Però també tenen importants diferències que, fonamentalment, afecten la rendibilitat, els avantatges fiscals i la liquiditat (possibilitat de recuperació total o parcial dels diners a partir del primer any).

Continuar llegint...
Quin és el cost real de contractar un treballador per a un consultori mèdic? - Mediconsulting

Quin és el cost real de contractar un treballador per a un consultori mèdic?

27 set. 2021

El cost d'un treballador per a l'empresa no es redueix al salari negociat per contracte. Tots els contractants han de fer front a una sèrie de despeses per cada empleat en plantilla.

Continuar llegint...
Covid-19: Ajuts econòmics per a l’activitat sanitària

En resposta a la pandèmia de la COVID-19, s’inclou l’activitat sanitària en els ajuts de suport a la solvència empresarial

21 jul. 2021

El Govern de la Generalitat ha aprovat l’ORDRE ECO/153/2021, de 16 de juliol, on s'obre el tràmit d'inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris directes de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19.

Continuar llegint...
Societat Civil Professional o Societat Limitada Professional?-Mediconsulting

Quina forma societària trio per a la meva nova societat professional? Societat Civil Professional o Societat Limitada Professional?

21 jul. 2021

Darrerament, existeix la tendència a un progressiu canvi pel que fa a l'exercici individual de la professió, que es substitueix per l'exercici col·lectiu a través de diverses formes contractuals associatives. Però, quina forma jurídica seria la millor elecció per a la constitució d'una Societat Professional?

Continuar llegint...
Pot el metge continuar exercint per compte propi quan s’ha  jubilat? | Mediconsulting

Pot el metge continuar exercint per compte propi un cop ha accedit a la pensió pública de jubilació?

19 jul. 2021

Quan s'acosta el moment de jubilar-se, són moltes les oportunitats que s'obren davant d'aquesta nova etapa de la vida professional de metge. Entre elles, la compatibilitat de la pròpia jubilació amb l'activitat professional privada.

Continuar llegint...
Noves mesures contra el frau fiscal – Mediconsulting

Noves mesures de prevenció contra el frau fiscal

5 jul. 2021

El passat 30 de juny de 2021, el Congrés dels Diputats va aprovar definitivament el Projecte de Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, que entra en vigor a partir de la seva publicació al BOE. Aquestes són les mesures que més poden afectar els nostres clients.

Continuar llegint...