Actualitat Mediconsulting

Troba els articles més interessants i les darreres notícies dels sector fiscal, societari i laboral.

Factura 2

Principals obligacions en matèria de facturació

26 set. 2023

Elaborar una factura pot semblar fàcil, però hi ha una sèrie d’excepcions que hem de considerar sobretot quan oferim serveis sanitaris. Existeixen determinades operacions que estan exemptes d’IVA, però que estan obligats a emetre una factura...

Continuar llegint...
Donacions 2

Què és i com funciona la donació de diners o immobles

26 set. 2023

La donació és el lliurament de béns d’una persona a una altra de manera lliure i desinteressada i és una alternativa cada cop més habitual a les herències. La donació, però, està subjecta a l'impost sobre successions i donacions, que té diversos tipus impositius. Què és i com funciona la donació de diners i immobles?

Continuar llegint...
Què és la imputació d’una renda immobiliària?

Què és la imputació d’una renda immobiliària?

20 set. 2023

És comú que molts propietaris es preguntin si és necessari pagar impostos per tenir un pis buit o cedit gratuïtament a un familiar. Es tracta del que Hisenda anomena com a imputació de renda immobiliària.

Continuar llegint...
Despeses deduïbles per a empreses

Despeses deduïbles per a empreses: què desgrava i què no

21 jul. 2023

Les despeses deduïbles són les que es resten dels ingressos bruts i es poden deduir fiscament. La llei recull quins són els requisits perquè les deduccions fiscals puguin comptar com a tal però quins són els requisits perquè una despesa es consideri deduïble?

Continuar llegint...
Diferencies pla pensions2

Diferències entre un pla de jubilació i un pla de pensions

20 jul. 2023

Els plans de pensions i els plans de jubilació són productes amb una mateixa finalitat, l'estalvi per a la jubilació. Però també tenen importants diferències que, fonamentalment, afecten la rendibilitat, els avantatges fiscals i la liquiditat (possibilitat de recuperació total o parcial dels diners a partir del primer any).

Continuar llegint...
Herencia2

Com tramitar una herència

26 juny 2023

La pèrdua d'un ésser estimat és un dels moments més durs i difícils que en algun moment hem de viure no només per la part sentimental sinó també per tot l'entramat legal. Tramitar l’herència és un procés que moltes vegades no resulta senzill.

Continuar llegint...