Actualitat Mediconsulting

Troba els articles més interessants i les darreres notícies dels sector fiscal, societari i laboral.

Sessió Formativa

Fiscalitat de les diferents modalitats de finançament de les fundacions

21 maig 2024

Sessió Formativa Dirigit a persones i entitats interessades en conèixer les alternatives fiscals que tenen les Fundacions

Continuar llegint...
Què cal saber per obrir una consulta mèdica?

Què cal saber per obrir una consulta mèdica?

20 maig 2024

La medicina privada és l’exercici de l’activitat professional per compte propi, ja sigui en consulta privada o formant part del quadre mèdic de mútues o companyies asseguradores privades. Si has pres la decisió d'obrir un consultori mèdic, a continuació et presentem què s’ha de tenir en compte per a realitzar aquest procediment.

Continuar llegint...
carta hisenda

Què cal fer quan es rep una notificació de l'Administració?

10 maig 2024

En dates recents, és una pràctica habitual que l'Administració enviï requeriments i notificacions als ciutadans. Tot i el desconcert inicial que suposa rebre aquest tipus de comunicacions, moltes vegades corresponen a tràmits senzills en què, tanmateix, és important seguir els procediments i terminis indicats. Què cal fer quan es rep una notificació?

Continuar llegint...
Estan exempts d'IVA tots els serveis sanitaris? - Mediconsulting

Estan exempts d'IVA tots els serveis sanitaris?

2 maig 2024

Els metges poden realitzar una gran diversitat de serveis relacionats amb la seva activitat i és de gran importància per als professionals saber quines de les activitats que realitzen repercuteixen IVA sobre els serveis que presten i quines no. A continuació les desenvolupem.

Continuar llegint...
Dates Campanya Renda 2022

Dates clau per la Campanya Renda 2023

9 abr. 2024

La campanya de la renda 2023 ha començat i finalitzarà l'1 de juliol, termini suficient perquè tots els contribuents presentin la seva declaració a temps. Cal tenir en compte que, depenent del mitjà de presentació que es triï (per internet, telèfon o presencial), els terminis no són els mateixos.

Continuar llegint...
Complement de pensionistes per reduir la bretxa de gènere

Complement de pensionistes per reduir la bretxa de gènere

2 abr. 2024

El complement de pensionistes per reduir la bretxa de gènere és una ajuda que busca compensar les diferències que hi ha entre dones i homes a les pensions de jubilació. Una sentència del Tribunal Suprem del novembre del 2023 va establir aquest complement, ja que les carreres professionals de les dones i, per tant, les seves pensions de jubilació s'han vist històricament perjudicades per la cura de

Continuar llegint...