Actualitat Mediconsulting

Troba els articles més interessants i les darreres notícies dels sector fiscal, societari i laboral.

Obligacions2

Principals obligacions d'una Societat Mercantil

25 maig 2023

Les Societats Mercantils han de complir amb unes certes obligacions (administratives, tributàries, comptables, fiscals…). És per això que des de Mediconsulting volem oferir una visió general de quines són les principals obligacions d’aquestes entitats, entre les que es troben les Societats Professionals de l’àmbit mèdic-sanitari.

Continuar llegint...
Fiscalitat de Mutual Mèdica2

Fiscalitat de mutualistes en la campanya Renda 2022

10 maig 2023

Un any més, arriba el moment de presentar l'IRPF i des de Mediconsulting volem aportar tota la informació necessària perquè aquest tràmit sigui el més fàcil possible. Així, t'expliquem com declarar les assegurances de la teva mutalidat alternativa al RETA en el teu IRPF.

Continuar llegint...
Estan exempts d'IVA tots els serveis sanitaris? - Mediconsulting

Estan exempts d'IVA tots els serveis sanitaris?

25 abr. 2023

Els metges poden realitzar una gran diversitat de serveis relacionats amb la seva activitat i és de gran importància per als professionals saber quines de les activitats que realitzen repercuteixen IVA sobre els serveis que presten i quines no. A continuació les desenvolupem.

Continuar llegint...
Rescat pla pensions

Quan puc disposar de la meva inversió al meu Pla de Pensions?

20 abr. 2023

En el cicle de vida d'un pla de pensions s'aprecien tres fases clarament diferenciades: aportació, inversió i alliberament de la inversió. En aquesta ocasió volem centrar-nos en aquesta darrera fase, és a dir, quan un partícip d'un pla de pensions procedirà al rescat del que ha invertit, moment en el qual ha de tenir en compte diverses consideracions.

Continuar llegint...
Dates Campanya Renda 2022

Dates clau per la Campanya Renda 2022

18 abr. 2023

La campanya de la renda 2022 ha començat l’11 d'abril de 2023 i finalitzarà el 30 de juny, termini suficient perquè tots els contribuents presentin la seva declaració a temps. Cal tenir en compte que, depenent del mitjà de presentació que es triï (per internet, telèfon o presencial), els terminis no són els mateixos.

Continuar llegint...
Autònoms: quines despeses puc deduir en la declaració de la renda

Autònoms: quines despeses puc deduir en la declaració de la renda

3 abr. 2023

Des de Mediconsulting t'expliquem quines despeses per concepte són deduïbles i quines són les que et pots desgravar en les teves declaracions com a treballador autònom.

Continuar llegint...