Actualitat Mediconsulting

Troba els articles més interessants i les darreres notícies dels sector fiscal, societari i laboral.

Covid-19: Ajuts econòmics per a l’activitat sanitària

En resposta a la pandèmia de la COVID-19, s’inclou l’activitat sanitària en els ajuts de suport a la solvència empresarial

21 jul. 2021

El Govern de la Generalitat ha aprovat l’ORDRE ECO/153/2021, de 16 de juliol, on s'obre el tràmit d'inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris directes de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19.

Continuar llegint...
Societat Civil Professional o Societat Limitada Professional?-Mediconsulting

Quina forma societària trio per a la meva nova societat professional? Societat Civil Professional o Societat Limitada Professional?

21 jul. 2021

Darrerament, existeix la tendència a un progressiu canvi pel que fa a l'exercici individual de la professió, que es substitueix per l'exercici col·lectiu a través de diverses formes contractuals associatives. Però, quina forma jurídica seria la millor elecció per a la constitució d'una Societat Professional?

Continuar llegint...
Pot el metge continuar exercint per compte propi quan s’ha  jubilat? | Mediconsulting

Pot el metge continuar exercint per compte propi un cop ha accedit a la pensió pública de jubilació?

19 jul. 2021

Quan s'acosta el moment de jubilar-se, són moltes les oportunitats que s'obren davant d'aquesta nova etapa de la vida professional de metge. Entre elles, la compatibilitat de la pròpia jubilació amb l'activitat professional privada.

Continuar llegint...
Noves mesures contra el frau fiscal – Mediconsulting

Noves mesures de prevenció contra el frau fiscal

5 jul. 2021

El passat 30 de juny de 2021, el Congrés dels Diputats va aprovar definitivament el Projecte de Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, que entra en vigor a partir de la seva publicació al BOE. Aquestes són les mesures que més poden afectar els nostres clients.

Continuar llegint...
Motius més freqüents per rebre una Inspecció d’Hisenda – Mediconsulting

Quins són els motius més freqüents per rebre una Inspecció d’Hisenda?

23 juny 2021

Les inspeccions d’Hisenda poden ser fruit d’un seguiment rutinari o perquè detecten indicis d’alguna possible irregularitat en les dades aportades. En ambdós casos, és convenient saber quines són les causes principals que poden implicar una infracció i així, evitar-les.

Continuar llegint...
planificació herència - gran

Pla de successió en vida. Planifica la teva herència

18 juny 2021

Sigui quina sigui la nostra situació patrimonial i familiar és molt recomanable que fem una correcta planificació de la nostra herència. Però, quina és la millor manera de fer-ho? Si no decidim en vida com repartir el nostre patrimoni, la llei ho farà per nosaltres, i pot ser que no sigui la millor opció des del punt de vista familiar i fiscal.

Continuar llegint...