Actualitat Mediconsulting

Troba els articles més interessants i les darreres notícies dels sector fiscal, societari i laboral.

Com optimitzar la factura fiscal de l’exercici 2022

Com optimitzar la factura fiscal de l’exercici 2023

1 des. 2023

L'exercici 2023 enfila la seva recta final, però encara hi ha marge per prendre mesures que permetin estalviar en la pròxima declaració de la Renda 2023. Així i tot, la clau està en el que facis d'aquí al final d'any.

Continuar llegint...
HISENDA RETORNAT RENDA 2

Hisenda encara no t’ha retornat la renda?

23 nov. 2023

Una situació habitual que pots viure com a contribuent: vas fer la declaració de la renda, vas obtenir un resultat negatiu, és a dir, que et va sortir a tornar, i la vas presentar en el termini corresponent. I, no obstant, a hores d'ara, Hisenda encara no t'ha pagat. És un error? T'has de preocupar? Hi ha alguna gestió pendent? La resposta és molt senzilla i t'ho expliquem en aquest article.

Continuar llegint...
carta hisenda

Què cal fer quan es rep una notificació de l'Administració?

22 nov. 2023

En dates recents, és una pràctica habitual que l'Administració enviï requeriments i notificacions als ciutadans. Tot i el desconcert inicial que suposa rebre aquest tipus de comunicacions, moltes vegades corresponen a tràmits senzills en què, tanmateix, és important seguir els procediments i terminis indicats. Què cal fer quan es rep una notificació?

Continuar llegint...
La protecció de dades en l’àmbit sanitari

La protecció de dades en l’àmbit sanitari

16 nov. 2023

El coneixement de les característiques de les dades de salut i el seu tractament és necessari, especialment, el coneixement de les implicacions legals i ètiques derivades d'aquest tractament.

Continuar llegint...
Autònoms: quines despeses puc deduir en la declaració de la renda

Autònoms: quines despeses puc deduir en la declaració de la renda

24 oct. 2023

Des de Mediconsulting t'expliquem quines despeses per concepte són deduïbles i quines són les que et pots desgravar en les teves declaracions com a treballador autònom.

Continuar llegint...
Seguritat Social 2

D'interès per a les Societats Professionals. La Seguretat Social requereix informació a les empreses i dades sobre els seus treballadors i sobre els autònoms: com fer-la arribar

17 oct. 2023

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) ha iniciat una campanya segons la qual totes les entitats amb personalitat jurídica (noves o ja existents) que tinguin o hagin de tenir treballadors contractats i/o per les quals un autònom hagi d'estar d'alta, han de proporcionar les seves dades a Seguretat Social.

Continuar llegint...