La factura electrònica serà obligatòria per a empreses i autònoms

Mediconsulting

11 nov. 2022

Comença el compte enrere per la factura electrònica, que serà obligatòria per a les empreses i autònoms amb una facturació anual superior als 8 milions d'euros. Posteriorment, es preveu que sigui obligatòria també per a les empreses i autònoms amb una facturació anual inferior, que hauran d'implementar-la durant els següents dos anys de l'aprovació de la norma.

 

Quins propòsits té la factura electrònica? 

Aquest model de factura té dos propòsits principals: en primer lloc, lluitar contra l'abús dels terminis de pagament, assegurant el compliment de la normativa de morositat comercial general i sectorial amb dades fiables sobre terminis de pagament de clients a proveïdors i altres informacions que hauran de proporcionar les solucions tecnològiques que es crearan a l’efecte i, en segon lloc, apostar per la digitalització de les empreses, especialment PIMES i professionals autònoms.

Amb aquest nou model, les empreses i autònoms podran comunicar la data de pagament real de cada factura. Amb això, es podrà monitorar el compliment de la normativa de morositat comercial, a més que empreses i autònoms tindran la capacitat d'emetre i rebre factures electròniques en un únic format i per un únic canal, automatitzant el procés, la qual cosa suposa una gran disminució de costos.

 

 

Les sancions per a les empreses i els autònoms que incompleixin la normativa sobre la factura electrònica o e-factura

L'incompliment d'obligacions pot implicar sancions de fins a 10.000 euros.

  • Les factures electròniques emeses hauran de complir els requisits de la normativa de facturació (incloure data i número de factura, dades d'emissor i destinatari, import, desglossament d'impostos, concepte...) i haurà de garantir-se la seva integritat i autenticitat (mitjançant la signatura electrònica qualificada).
  • S'haurà de donar accés als programes necessaris perquè els destinataris de les factures puguin llegir-les, copiar-les, descarregar-les i imprimir-les gratuïtament.
  • Serà necessari l’ús del certificat digital per signar l’e-factura*. 

 

La implementació de la factura electrònica o e-factura suposarà un canvi revolucionari per als autònoms, ja que hauran de disposar de programes especials per emetre les factures.

 

Què podem fer per tu a Mediconsulting per ajudar-te amb la factura electrònica?

Si necessites més informació contacta amb Mediconsulting ja que comptem amb un equip d'assessors experts en matèria empresarial a la teva disposició. Si necessites assessorament, emplena aquest formulari i contactarem amb tu.  

 

(*) Si no en disposa, a Mediconsulting li podem tramitar.