Devolució AEAT pensionistes amb ajustos per mutualitats -DT2 LIRPF

Mediconsulting

23 set. 2024

Recordem que una sentència judicial del Tribunal Suprem va donar la raó als jubilats que reclamaven a l'Agència Tributària (AEAT) els diners que van aportar de més a les mutualitats laborals des de l'1 de gener de 1967 fins al 31 de desembre de 1978. Aquest fet es donava especialment en treballadors de sectors com la banca, la indústria tèxtil, la metal·lúrgia o la construcció i que haguessin cotitzat en la mutualitat laboral pròpia del seu sector.

 

En el cas dels metges només es donava amb contractes laborals com a metge d'empresa durant aquests anys. Cal deixar clar que Mutual Mèdica o Previsió Sanitària Nacional no són una mutualitat laboral.

 

Les sol·licituds realitzades abans de l'inici de la campanya de la Renda 2023, que va començar el 3 d'abril de 2024, es van començar a retornar durant el mes de juliol de 2024. Per a les sol·licituds presentades durant la campanya de la Renda 2023, s'espera que en els pròxims mesos l'Agència Tributària comenci a fer les devolucions. Cal tenir en compte que el termini legal per a la devolució per part de l'Agència Tributària pot arribar fins als 4 anys. Per tant, no es pot realitzar cap reclamació si encara no s'ha complert el termini.

 

La pròpia Agència Tributària, a la Campanya de la Renda 2023, va facilitar en les dades fiscals d'IRPF 2023 un avís per a pensionistes amb aportacions a mutualistes, indicant l'import que tenien dret a reduir de la pensió de jubilació del 2023 com a ajust per Mutualitats -DT 2a LIRPF, i la possibilitat de presentar una sol·licitud de devolució pels anys no prescrits del 2019 al 2022.

 

Com et podem ajudar des de Mediconsulting?

Si estàs jubilat i durant els anys 1967 a 1978 vas treballar en algun dels sectors amb mutualitat laboral, o bé si has rebut alguna notificació de l'Agència Tributària reclamant alguna documentació sobre sol·licituds ja presentada, a Mediconsulting podem tramitar la teva sol·licitud a l'Agència Tributària.

A Mediconsulting comptem amb un equip d'assessors experts a la teva disposició. Si necessites assessorament, pots demanar cita prèvia a Mediconsulting emplenant el formulari de demana cita.

 

MEDICONSULTING ETL GLOBAL, S.L.; NIF B-58818501; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 22352, foli 151, inscripció 6a d'adaptació, full B-36.748.