Hisenda reactiva l'obligació de declarar les criptomonedes de l'any 2023 (Model 721)

Mediconsulting

11 des. 2023

Haig de declarar les criptomonedes?

L'obligació de declarar a l'Agència Tributària les operacions realitzades amb cripto-monedes (monedes virtuals), si el valor de les quals ascendeix a més de 50.000 euros, té efectes per a 2023.

 

Fins quan tinc temps per declarar-les?

El termini de presentació serà de l’1 de gener al 31 de març de 2024. 

 

Quin Model haig d'utilitzar?

Els nous models informatius model 721 (informació de la propietat de saldos relatius a monedes virtuals) i models 172 i 173 (informació dels intermediaris criptogràfics), estan inspirats en el model 720 de declaració de béns a l'estranger. Aquests formularis obliguen als contribuents a declarar les monedes virtuals que tinguin fora d'Espanya. Aquest canvi afectarà els particulars que operen amb cripto-monedes més enllà de la frontera, però també els beneficiaris, autoritzats i apoderats.

Els declarants han de deixar constància de la seva identificació fiscal, una informació que també serà extensible al declarat. Entre altres punts, caldrà informar també de la clau o direcció pública amb què s'identifica el moneder electrònic del declarat, del tipus de moneda virtual, del nombre d'unitats a l'inici i al final del període concret, del valor dels cripto-actius i del saldo a 31 de desembre de 2023 inclòs en la clau pública.

Des de 2021 s'han de declarar els actius virtuals (criptomonedes) i s'està obligat a presentar Impost de Patrimoni o els guanys o les pèrdues derivades de les vendes d'actius virtuals a l'IRPF.

Recordem que el Model 721 informatiu va sorgir a conseqüència de l'aprovació el juliol del 2021 de la Llei de mesures antifrau en què es va introduir una modificació de la Llei Tributària espanyola. Durant l’any 2022 es va suspendre l’obligació de presentar-ho i ara l’agència tributaria espanyola torna a activar l’obligació de notificar els saldos de monedes virtuals a data de 31 de desembre de 2023.

 

Com et podem ajudar a Mediconsulting amb la declaració de les criptomonedes?

A Mediconsulting comptem amb un equip d'assessors experts en matèria fiscal a la teva disposició. Si necessites assessorament, omple aquest formulari i contactarem amb tu.

 

Altres artícles d'interès:

Estan exempts d'IVA tots els serveis sanitaris?

Autònoms: quines despeses puc deduir en la declaració de la renda

 

__

MEDICONSULTING ETL GLOBAL, SL; NIF B-58818501; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 22352, foli 151, Inscripció 6a d'adaptació, Full B-36.748.